Tai Chi lessen

Tai Chi Tao is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die is ontstaan uit de gevechtskunst. De langzame, vloeiende en ronde bewegingen worden aan elkaar gekoppeld en langzaam op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Het is een sierlijk bewegingspatroon dat een beetje lijkt op een dans. De oefeningen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie, de Chi of Qi.  Tai Chi Tao zorgt voor het loslaten van gedachten en vermindert geestelijke en lichamelijke spanningen. Er ontstaat een balans tussen lichaam en geest.

Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen kunnen aangepast worden, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke en/of energie beperking. Denk hierbij aan fibromyalgie, RSI- en gewrichtsklachten, reuma, MS, ernstige vermoeidheid en slapeloosheid. Het is mogelijk om zittend aan de lessen deel te nemen.

Tai Chi lessen

De effecten van Tai Chi Tao zijn o.a.:

–     Lichamelijke ontspanning
–     Geestelijke ontspanning en minder innerlijke onrust
–     Verbeteren van het evenwicht
–     Verbeteren van soepelheid van spieren en gewrichten
–     Goed geaard zijn
–     Vergroten van concentratie

De lessen worden – bij voldoende aanmeldingen – wekelijks gegeven, in series van 12 lessen, van januari t/m april en van september t/m december, op donderdag van 9:15 tot 10:15 uur. Aanmelden bij voorkeur per e-mail.

De kosten bedragen €125,- voor 12 lessen, betaling in twee termijnen is mogelijk in overleg.

Leslocatie: Als gevolg van de Covid-19 uitbraak is leslocatie niet meer beschikbaar. Bij voldoende aanmeldingen wordt uitgekeken naar een geschikte ruimte.

De Tai Chi lessen vallen niet onder de licentie van NVTCG Zhong en komen niet in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars.