Aandoeningen

Op deze pagina vindt u een lijst van ziekten, symptomen en aandoeningen waarvoor acupunctuur een bewezen effectieve behandeling is, waarbij effect gezien wordt of waarbij acupunctuur het proberen waard is omdat behandeling met conventionele en andere therapieën moeilijk is. De lijst is gebaseerd op de publicatie van de Wereld Gezondheidsorganisatie (2003), aangevuld met aandoeningen waarvoor acupunctuur gebruikt kan worden maar waarbij nog onvoldoende onderzoek beschikbaar is.

Ook zijn er vele ongemakken die niet direct als ziekte zijn aan te merken maar die met acupunctuur goed te behandelen zijn. Zoals bijvoorbeeld: menstruatiepijn, witte vloed (leucorrhoea), geestelijke of lichamelijke uitputting, aambeien, blaasontsteking, verstopping of diarree,  spataderen, whiplash, jeuk, psychische problemen, overgangsklachten, moeilijk zwanger raken, misselijkheid tijdens de zwangerschap enzovoort.

Let op!

Bent u in verwachting of is er een kans dat u in verwachting bent, wilt u dit dan altijd melden! Sommige acupunctuurpunten kunnen de bevalling opwekken of een miskraam veroorzaken!

Belangrijk!